S kræver bedre kontrol af TV 2

Socialdemokraterne glæder sig over TV 2s opjustering, men kræver bedre kontrol af TV 2s økonomi i fremtiden.

Læs mere
Fold sammen
Det fastslår Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen ovenpå den seneste opjustering fra TV 2, der kommer få dage efter, at politikerne blev enige om en økonomisk redningsplan for TV-stationen.

”Det er positivt, at TV 2 kommer bedre ud 2008 end ventet. Vi kan kun tage udgangspunkt, at der stadig er en truende gældsbyrde og at de fremtidsudsigter som et uafhængigt konsulentfirma og Finansministeriet har fremlagt viser, at driften ikke hænger sammen,” siger Mogens Jensen, men tilføjer:

”Det her vil få mig til at samle medieforligskredsen for at diskutere, hvordan vi kontrollerer TV 2. Vi må udvælge nogle parametre, så vi kan kontrollere, at TV 2 fremadrettet nu også er ude i den krise, som man har talt om. Er der ikke behov for brugerbetaling, må man ændre beslutningen,” siger Mogens Jensen.

Hvorfor har man ikke allerede indbygget sådan et kontrolsystem?

”Det har man jo også i de fremtidsudsigter som et uafhængigt konsulentfirma og Finansministeriet har fremlagt, men vi bliver nødt til at have et mere finmasket kontrolsystem,” siger Mogens Jensen.

TV 2 meddelte tirsdag, at 2008 formentlig ender med et plus på 20 mio. kr. mod et forventet underskud på 30-60 mio. kr.