S: Absurd tinglysningsbonus

"Det er mig en gåde, hvordan de sammensætter sådan en resultatkontrakt," siger Socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht. Han undrer sig over, at Domstolstyrelsens direktør trods store forsinkelser i den digitale tinglysning får bonus for en kvart milion.

Tinglysningsretten i Hobro Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det giver ikke nogen mening. Så klar er meldingen fra Socialdemokraterne. Her har man svært ved at forstå, hvordan Domstolsstyrelsens direktør Adam Wolf kan gøre sig fortjent til bonus på  265.000 kr.

"Når man kan sidde med det overordnede ansvar for så stort et problem og stadig få en bonus, så kan man godt nok tillade sig meget," siger forbrugerordfører Benny Engelbrecht. Det er Computerworld, der har gravet oplysninger om Adam Wolfs løn frem, og som kan berette, at direktøren fik bonusser på 100.000 kroner i 2007, 75.000 kroner i 2008 og 90.000 kroner i 2009. Dertil kommer den almindelige årsløn på 1.2 mio. kr.

Læs mere: 265.000 kr. i bonus til tinglysningsdirektør

"Der, hvor det bliver rigtigt absurd, er jo fra borgernes synsvinkel. De må jo tænke: "Mens jeg bliver taget et vist sted og taber penge på det, så får ham med ansvaret bonus for det"," siger Benny Engelbrecht og tilføjer:
"Det er helt vildt."

Se også: Web-TV: Boligadvokater klar til kamp for tinglysningserstatning
Han mener, at sagen giver anledning til at se på, hvordan resultatkontrakterne sammensættes, for han anfægter ikke, at Adam Wolf rent kontraktligt er berettiget til bonussen.

"Det er mig en gåde, hvordan de sammensætter sådan en resultatkontrakt. Domstolsstyrelsens direktør får bonus, mens der har været forsinkelse på forsinkelse i den digitale tinglysning. Der er noget, der tyder på, at det ikke er de rette parametre, der ligger til grund for kontrakten," siger Benny Engelbrecht (S).

Læs også:
Barfoed: Tinglysningen er der, hvor den skal være