Rynkeby bliver tysk

Arla Foods har netop solgt sit datterselskab Rynkeby til tyske Eckes-Granini Group GmbH, der er en af Europas førende producenter af mærkevaredrikke baseret på frugt.

Foto: Niels Ahlmann Olesen. Arla Foods har netop solgt sit datterselskab Rynkeby til tyske Eckes-Granini Group GmbH, der er en af Europas førende producenter af mærkevaredrikke baseret på frugt.
Læs mere
Fold sammen

Torsdag formiddag bød på en saftig nyhed. Arlas Foods meddelte, at man har solgt  juice- og saftproducenten Rynkeby.

Køberen er tyske Eckes-Granini Group GmbH, der er en af Europas førende producent af mærkevaredrikke baseret på frugt.

Rynkeby er Nordens største juice- og saftproducent med et årligt salg på mere end 130 millioner liter i først og fremmest Danmark, Sverige og Finland.

Rynkeby Foods har hovedsæde i Ringe og sælger årligt mere end 130 mio. liter juice og saft i først og fremmest Danmark, Sverige og Finland. Omsætningen i 2015 var på ca. én milliard kr.

Der er 200 ansatte i Rynkeby. Produkternes sælges under varemærkerne Rynkeby og God Morgon. Rynkeby blev stiftet tilbage i 1934 og har været 100 procent ejet af Arla siden 1998.

Køberen Eckes-Granini Group GmbH med hovedsæde i Nieder-Olm, tæt på Mainz har 1.500 ansatte og eksporter til 70 lande. Rynkebys nye ejer har to internationalt kendte kvalitetsbrands Granini og Pago plusen håndfuld lokale brands.

Arla har for at koncentrere sig om kerneforretningen, produktion af mejeriprodukter, gennem et par årtier solgt datterselskaber, som ikke har direkte tilknytning til den produktion.

Rynkeby var det sidste datterselskab i Arla, som ikke havde noget med mælk at gøre. I kølvandet på finanskrisen dykkede omsætningen i Rynkeby markant. Men i de senere år har Rynkeby formået både at øge salget og at tjene flere penge på bundlinjen.

»Opkøbet af Rynkeby er endnu en vigtig milepæl i Eckes-Graninis internationale vækststrategi. Vi er stolte over at kunne byde Rynkeby og de engagerede medarbejdere velkommen og er glade for at kunne tilføre Eckes-Granini to nye stærke brands, der passer perfekt ind i vores produktsortiment,« siger Thomas Hinderer, bestyrelsesformand og topchef i Eckes-Granini Group.,