Rygter om massive fyringsrunder i Microsoft

Nedgang i det globale salg kan nu koste tusindvis af Microsoft-ansatte jobbet. Kilder hos softwaregigaten bekræfter sparerunde, men indtil videre er rygterne om massefyringer ikke blevet bekræftet.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op mod 17 procent af de ansatte i softwaregiganten Microsoft kan stå overfor at begynde det nye år med en fyreseddel. Sådan lyder et rygte, der har siden slutningen af december, efter at en velinformeret Microsoft-blogger skrev et indlæg om den nært forestående fyringsrunde.

Den massive fyringsrunde, der ifølge rygterne skulle ske efter den kommende CES-messe i Las Vegas denne uge, er dog ikke bekræftet af Microsoft selv. Fyringerne skulle omfatte 15.000 mennesker ud af de over 90.000 ansatte.

Microsoft vil angiveligt fremlægge dårlige kvartalstal efter Consumer Electronics Show i Las Vegas, hvor Microsofts topchef traditionelt er en af hovedtalerne.

Ifølge CNBC, der har gravet i sagen, er antallet af fyringer dog vildt overdrevet. Kilder i Microsoft siger til CNBC, at Microsoft står overfor en stor sparerunde i 2009, men at massefyringer i det omfang ikke er planen. I stedet skal naturlig afgang nedbringe antallet af hoveder i selskabet.