Rygter om massefyring i IBM

Gigantisk sparerunde vil koste 16.000 ansatte deres job, siger en medarbejdergruppe.

IT-giganten IBM (her det danske hovedsæde i Allerød) står foran en gigantisk fyringsrunde, siger medarbejderne. Foto: Torben Christensen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IT-giganten IBM vil senere på måneden give besked om, at 16.000 stillinger skal væk. Det vil være den største fyringsrunde siden 2002.

Det er medarbejdergruppen Alliance for IBM, der ifølge nyhedsbureauet Bloomberg forventer at høre udmeldingen fra den største teknologiarbejdsgiver. På alliancens netsted oplyses, at de 16.000 fyringer vil blive meddelt sidst i januar. Det vil i givet fald være flere, end da IBMs topchef, Sam Palmisano, i 2002 skar 15.600 arbejdspladser væk. IBM havde med udgangen af 2007 386.558 ansatte på verdensplan.

IT-giganten vil ikke selv kommentere forlydenderne.

»Vi afmåler konstant vor arbejdsstyrke og fortsætter med at investere i vækstområder,« lyder det fra talsmand Ian Colley.

IBM fremlægger snart regnskabet for 2008.

Også Microsoft står foran fyringsrunde

Også hos IBMs ærkerival, softwaregiganten Microsoft, rumsterer kraftige forlydender om nedskæringer. Nedgang i det globale salg kan nu koste tusindvis af Microsoft-ansatte jobbet. Kilder hos softwaregigaten bekræfter, at en sparerunde er på vej, men indtil videre er rygterne om massefyringer af omkring 17 procent af de ansatte heller ikke her blevet bekræftet.