Rygter om fusion mellem Sabmiller og AB Inbec bobler op igen

Verdens største bryggeri, AB Inbev, overvejer ifølge rygtebørsen at opsluge verdens nummer to, Sabmiller.

Foto: SCOTT OLSON.
Læs mere
Fold sammen

Verdens næststørste bryggeri Sabmiller har mistet sin finansdirektør. Jamie Wilson har forladt selskabet, hvilket har rystet både internt i Sabmiller og investorerne, skriver The Times.

Og den uventede direktørexit giver opkøbsrygter ny næring.

Det har flere gange været fremme, at verdens største bryggeri, AB Inbev, er interesseret i at sluge lillebror - nummer to i verdenen. Og sker det, vil der være tale om en handel til den svimlende værdi af omkring 75 mia. pund - svarende til 701,9 mia. kr., skrev nyhedsbureauet Dow Jones Newswire for blot en uge siden.

Richard Farnsworth, der er talsmand for Sabmiller, siger til The Times, at han ikke ikke vil spekulere i, hvorfor Wilson har forladt selskabet - men siger, at "han har indgav sin afsked af personlige årsager". Ifølge den britiske avis er de "personlige årsager" ikke relateret til Wilsons helbred.

Men analytikere mener, at AB Inbev kan se direktørafgangen som en ustabil ledelse hos Sabmillers for at lancere sin overtagelseplan. Og spekulationer betød, at aktierne i Sabmiller steg i sidste uge, Wilsons tilbagetræden blev meddelt.

James Wilson kom til Sabmiller i 2005 og blev finansdirektør i 2011.

Rygterne om en konsolidering af de to bryggerier har flere gange været fremme over de seneste år, men hidtil uden at det har kastet en aftale af sig.