Rygning dræber computeren

Tobaksrøg er næsten ligeså usundt for computere som for mennesker.

Foto: Pressebillede, Never Boot ApS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan næppe komme bag på nogen, at tobak er usundt for mennesker. Til gengæld er der stadig mange som ikke er klar over hvor meget tobak skader deres computer.

Computere som bryder sammen på grund af tobaksrøg, er ofte enormt medtagede. Det skyldes blandingen af tjære, støv og snavs, som sætter sig fast på computerens hardware og dermed får dem til at overophede.

- Vi har erfaret, at flere af vores kunder ikke er klar over, at tobaksrøg rent faktisk kan medføre betydelig skade på deres computer. Rygning i nærheden af en computer, vil på længere sigt ende med en reparation, forklarer partner og cheftekniker i Never Boot ApS, Martin Sykulski i en pressemeddelelse.

Rygning og rengøring

Der er selvfølgelig åbenlyse måder at forhindre at problemerne opstår. Enten kan man kvitte smøgerne eller også kan man vælge et nyt sted at ryge. En tredje måde er at rengøre computerens indvendige dele jævnligt.

- Vi gør rigtig meget for at fortælle vores kunder at tobaksrøg skader deres computer, og vi opfordrer da også til at man får rengjort sin computer jævnligt. Computere der kommer ind på værkstedet til reparation på grund af følgeskader fra tobaksrøg, er ofte langt dyrere at få repareret for kunden, fortæller partner og tekniker Kasper Nielsen i meddelelsen.