Rygestop-kurser scorer kassen

Danmarks rygere kæmper en desperat kamp for at skodde smøgerne, samtidig med at den nye rygelov træder i kraft. Og arrangørerne af rygestopkurser scorer kassen. De har fordoblet antallet af kunder siden foråret.

»Vi har haft rigtig travlt de sidste tre måneder. Lige nu har vi 90 hold i gang med omkring 1.000 mennesker,« siger direktør Maj-Britt Bjerre Koch fra Rygestop-konsulenterne i Hillerød, der rådgiver virksomheder over hele landet.

Firmaet tager 22.450 kr. for et hold på 10-12 personer, altså ca. 2.000 kr. pr. person. For det får man syv gange to timers konsulentbistand og sparring, skriver B.T.

»Rygerne er desperate og alle, der tlbyder hjælp til at stoppe, tjener manger penge lige nu. Både de seriøse og de useriøse,« siger Maj-Britt Bjerre Koch.

»Da jeg startede for 15 år siden, var der ingen, der gad høre på mig. Nu går det bare fremad, og vi har fordoblet tilstrømningen siden foråret,« siger Simon Steenholm fra Tack Rygestop. Han lover at gøre en person røgfri på fem timer for 1.600 kr. plus moms.

»Vi har i hvert fald dobbelt så mange kunder som normalt. Man kan tydeligt mærke, at den nye rygelov træder i kraft, og mange synes også, at det er begyndt at have social slagside at være ryger. Det bliver opfattet som lidt taber-agtigt,« siger Jørgen Dalbech Nielsen fra Rygestopklinikken i Hornbæk, der tilbyder en kombination af akupunktur og hypnose for 1.900 kr.

Kræftens Bekæmpelse opfordrer folk, der gerne vil holde op med at ryge til at opsøge apoteker eller deres egen kommune.

Kilde: B.T.