Rygende børsdebutant klar med store udbytter

Scandinavian Tobacco Group, der er på vej til at blive børsnoterede, vil aflevere hovedparten af indtjeningen tilbage til aktionærerne.

Den danske tobakskoncern Scandinavian Tobacco Group (STG), der skal børsnoteres 10. februar, er klar til at betale hovedparten af overskuddet tilbage til aktionærerne. Mindst 70 pct. af indtjeningen vil blive givet tilbage til aktionærerne, fremgår det af det børsprospekt, som er offentliggjort torsdag morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Melhede
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske tobakskoncern Scandinavian Tobacco Group (STG), der skal børsnoteres 10. februar, er klar til at betale hovedparten af overskuddet tilbage til aktionærerne. Mindst 70 pct. af indtjeningen vil blive givet tilbage til aktionærerne, fremgår det af det børsprospekt, som er offentliggjort torsdag morgen.

»Bestyrelsen har vedtaget en udbyttepolitik med en målsætning udbyttepolitik for udbytteprocenten på mindst 70 pct. af årets nettoresultat,« fremgår det af prospektet.

STG vil aflevere pengene til aktionærerne i form af traditionelt udbytte eller ved at købe aktier tilbage.

Selskabet understreger, at hvor store og hvornår udbytterne bliver betalt kan varierer og vil afhænge af blandt andet STG's evne til at tjene penge, samfundsøkonomiske forhold og de fremtidige strategiske valg virksomheden træffer. Det sidste kan være større investeringer og opkøb. STG understreger, at virksomheden kan fravige sin udbytte politik i fremtiden.

»Der kan ikke gives sikkerhed for, at der i et givent år vil blive foreslået aktietilbagekøb eller deklareret udbytte, eller at selskabets økonomiske resultater vil gøre det muligt at overholde udbyttepolitikken,« fremgår det.

I september 2015 godkendte bestyrelsen at udbetale et ekstraordinært kontant udbytte på 900 mio. kr. til de nuværende ejere.

I årene 2012, 2013 og 2014 har virksomheden betalt henholdsvis 412 mio. kr, 382 mio. kr. og 427 mio. kr. i udbytter.