Ryanairs trafiktal hænger i selen efter aflysninger

Foto: Kevin Coombs.
Læs mere
Fold sammen

Det var det sløjeste antal passagerer i seks måneder, som irske Ryanair kunne diske op med i september. At tallet halter skyldes, at lavprisluftfartsselskabet måtte aflyse mere end 2100 flyvninger, i takt med at manglen på piloter satte ind.

Passagerantallet steg med 1 mio. til 11,8 mio., oplyser Ryanair.

Det er den laveste vækst siden de 900.000 ekstra passagerer, som luftfartsselskabet kunne lægge til i marts, skriver Bloomberg News. I procent steg antallet med 10 pct. mod en stigning i antallet af passagerer på 14 pct. i september sidste år.

På trods af den lavere vækst i antallet af passagerer end vanligt, steg den såkaldte »load factor«, der er et udtryk for, hvor stor en andel af sæderne i et fly der er solgt, til 97 pct. i september mod 95 pct. i september sidste år.

Og de aflyste flyafgange kommer til at påvirke det samlede antal passagerer, som Ryanair når op på i år. Det irske lavprisselskab fortalte i september, at det venter nu 2 mio. færre passagerer end de tidligere ventede 131 mio. rejsende. Og til næste år skærer selskabet forventningen til antallet af flypassagerer med 4 mio. til 138 mio.

Ryanair-aktien stiger med 0,1 pct. tirsdag middag.

/ritzau/FINANS