Ryanair vil have 60 ruter fra København trods faglig konflikt

Nederlaget i den faglige konflikt får ikke Ryanair til at skrue ned for aktiviteterne i København. En ny rute til Porto er på plads, og flere er på vej fra det irske lavprisselskab.

Pressebriefing med Ryanairs direktør, Michael O'Leary på Radisson i København Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Med vanligt store armbevægelser oplyste Ryanair tirsdag, at lavprisselskabet i 2016 lægger Porto til de destinationer, der bliver fløjet til fra København. Dermed kommer selskabet til at flyve til i alt 15 europæiske desitinationer med 126 ugentlige afgange i sommeren 2016.

Selskabets adm. direktør Michael O'Leary sagde på et pressemøde, at det har været en travl sommer for selskabet med i alt 55.000 passagerer i august, hvilket er ny dansk rekord for Ryanair.

»På trods af ufortjent dårlig presse bliver passagererne ved med at flokkes om vores fly. Det skyldes selvfølgelig, at vi er billigst,« sagde den farverige direktør.

Fremtidsudsigterne er heller ikke tynget af, at selskabet har opgivet at have base i Danmark på grund af de faglige krav til de ansatte. Der er ifølge Michael O'Leary udsigt til, at Ryanair kan nå op på 180.000 til 200.000 passagerer om måneden i alt, når selskabet over de kommende år vil udbygge sit rutenet fra Danmark.

»På sigt kommer vi op på måske 60 ruter ud af København,« sagde Michael o'Leary.

Han mener, at kundegrundlaget er der på baggrund af, at der ud af Dublin er knap dobbelt så mange ruter som ud af København.

»Vil danskerne flyve på ferie til solen? Det er som at spørge, om paven er katolik,« sagde han.

Derimod bliver der indskrænket i Billund Lufthavn som følge af, at Ryanair ikke vil have base under de danske, faglige regler og krav.

»Vi kommer til at reducere i Billund over de næste 12 måneder. Vi forhandler netop nu, men der bliver måske 3-4 ruter næste sommer,« sagde Michael O'Leary.

I øjeblikket er der 10 Ryanair-ruter fra Billund Lufthavn.

Finans TV: Ryanair udvider sit rutenet i København