Ryanair udvider uden for Storbritannien efter brexit

Usikkerheden om briternes fremtidige forhold til EU får lavprisselskabet Ryanair til at se mod andre europæiske lande, hvor lavprisselskabet kan vokse.

Et kommende brexit vil ifølge Ryanair betyde, at et svagt engelsk pund og lavere økonomisk vækst i Storbritannien vil sætte præg på lavprisselskabet også næste regnskabsår. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREAS ARNOLD

Et kommende brexit vil ifølge Ryanair betyde, at et svagt engelsk pund og lavere økonomisk vækst i Storbritannien vil sætte præg på lavprisselskabet også næste regnskabsår.

Det skal fokus på andre markeder dæmme op for.

- Vores svar er at reducere vores planlagte vækst i Storbritannien i 2017 fra 12 procent til omkring fem procent, skriver Ryanair.

Selskabet vil i stedet vokse på markeder som Italien, hvor regeringen har sænket skatten, Tyskland, hvor etablerede selskaber omstrukturer, og Belgien, hvor konkurrenterne lukker ruter og baser, lyder det i regnskabet.

Storbritannien står i dag for omkring 26 procent af omsætningen i Ryanair.

Trods udfordringerne efter briternes beslutning om at forlade EU og terrorangreb stiger både omsætning og bundlinje i Ryanair i de første seks måneder af regnskabsåret 2016/2017.

Omsætningen steg to procent i forhold til samme periode i regnskabsåret 2015/2016, mens resultatet efter skat tilsvarende steg syv procent.

I oktober måtte Ryanair nedjustere forventningerne til årets resultat på grund af den svage kurs for pundet, så forventningen gik fra en vækst på 12 procent til nu syv procent.