Ryanair slår vild rekord: Har 10 mio. passagerer på en måned

Ryanair er det første flyselskab nogensinde, der har fløjet 10 mio. passagerer i internationale afgange på én måned. Det oplyser selskabet i flystatistikken for juli.

Ryanair tjener masser af penge trods dansk ballade. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW YATES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I juli i år transporterede det irske lavprisselskab 10,14 mio. passagerer, hvilket var 11 pct. flere end i juli året før.

Belægningsgraden satte desuden rekord, da den var 95 pct. mod 91 pct. i juli sidste år.

Kenny Jacobs, marketingschef i Ryanair mener, at årsagen til det voksende antal rejsende skal findes hos kundeservicen, som har fået en overhaling.
»De rekordhøje passager- og belægningstal skyldes lavere priser, et styrket bookingsystem og den fortsatte succes fra vores 'Always Getting Better' kundeservice program,« siger Kenny Jacobs til Independant Irland.

Ryanair undlader ikke at spotte kollegaen irske Aer Lingus ved at fremhæve, at Ryanair på en måned transporterede flere passagerer, end Aer Lingus på et helt år. Ryanair ville gerne have købt mere end de knap 30 pct. af Aer Lingus, det ejede, men blev afvist af konkurrencemyndighederne.

På rullede årsbasis har Ryanair haft 95,3 mio. passagerer. Andre selskaber har præsteret større passagertal, men ikke når man måler på internationale afgange.