Ryanair skovler penge ind og hæver sit mål

Det kontroversielle lavprisselskab Ryanair skovler penge ind. Flyselskabet har fra april til juni tjent over 1,8 mia. kr., hvilket er 25 pct. mere end den tilsvarende periode sidste år. Ryanair hæver samtidig forventningerne til årets passagertal.

Foto: Claus Fisker. Ryanair har øget sin indtjening med 25 pct. sammenlignet med den tilsvarende regnskabsperiode i 2014.
Læs mere
Fold sammen

Ryanair besluttede tidligere på måneden at lukke sine baser i Danmark, da selskabet nægtede at bøje sig for fagbevægelsens krav om at indgå overenskomst. Det irske lavprisselskab tabte kampen om Danmark, men kan mandag morgen glæde sig over, at pengene som ventet fosser ned i den irske pengekasse.

I løbet af april, maj og juni har Ryanair tjent 1,83 mia. kr., hvilket er 25 pct. mere end i den tilsvarende periode sidste år. Samtidig steg passagertallet til 28 mio. mennesker i kvartalet, hvilket svarer til en fremgang på 16 pct.

Ryanair har haft en god sommer, men går vinteren i møde uden vanlig selvsikkerhed.

»Vi har haft et første halvår, der var en anelse bedre, men vi temmelig forsigtige i forhold til vinteren. Vi har meget begrænset sigtbarhed, når det gælder billetbestillinger,« siger selskabets finansdirektør, Neil Sorahan.

Det irske lavprisselskab hæver dog alligevel sit passagermål for hele året. Det lød tidligere på 100 mio. passagerer, men bliver nu hævet med tre millioner, så Ryanair nu forventer, at rundt regnet 103 millioner mennesker kommer til at flyve med det irske selskab i 2015.