Ryanair sælger andel af Aer Lingus til British Airways-moder

Det irske lavprisselskab Ryanair har besluttet sig for at sælge sin ejerandel af det irske luftfartsselskab Aer Lingus til International Airlines Group (IAG), der ejer British Airways og spanske Iberia.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Ryanair ejer 29,8 pct. af aktierne i Aer Lingus, som International Airlines Group i en længere periode har været interesseret i at overtage.

Det skriver Bloomberg News.

Det har dog været uvist, om Ryanair ville acceptere buddet, men det har selskabet med den kontroversielle Michael O'Leary i spidsen nu besluttet at takke ja til, hvilket selskabet scorer en mindre profit på.

I forvejen har den irske regering, som har siddet på 25 pct. af aktierne i Aer Lingus, allerede sagt ja til at acceptere buddet fra IAG, som samlet set beløber sig til 1,36 mia. euro.

Ryanair forsøgte selv i 2012 at købe Aer Lingus, men blev blokeret af EU. Ryanair er tidligere blevet kritiseret for sin ejerandel i selskabet af blandt andre de britiske konkurrencemyndigheder, der har peget på, at det irske selskab med sin store aktiepost har kunnet påvirke konkurrentens strategi og politik til egen fordel.