Ryanair rager uklar med Hertz

Med kort varsel har biludlejningsfirmaet Hertz afbrudt samarbejdet om leje af biler gennem Ryanairs hjemmeside. Det får det irske flyselskab til at sagsøge Hertz for kontraktbrud.

Foto: REBECCA COOK

Det irske flyselskab Ryanair har ikke just medvind for tiden. Med kort varsel har den amerikanske udlejningsvirksomhed Hertz i dag opsagt samarbejdet om leje af biler gennem Ryanairs hjemmeside. Dermed bryder Hertz ifølge Ryanair en ellers netop forlænget kontrakt mellem de to selskaber.

"Vi har haft et langt og succesfuldt partnerskab med Hertz, og det er en skam, at det er endt på en så uheldig og utidig måde," udtaler Ryanairs øverste direktør Michael O'Leary i en pressemeddelelse.

Selv om Hertz har indvilget i at efterkomme eksisterende bookinger, efterlader situationen Ryanair uden mulighed for at tilbyde sine kunder leje af biler, indtil flyselskabet finder en afløser.

Det får Ryanair til at sagsøge Hertz for kontraktbrud, og flyselskabet forventer som minimum at få dækket det tab, der vil opstå med de tre måneder, hvor lejefunktionen forventeligt vil mangle på hjemmesiden.

Hos Hertz beskylder man omvendt Ryanair for først at have brudt aftalen gennem samarbejde med en tredjepart i form af rejseportaler, hvor også mulighed for billeje indgår.

Det nægter Ryanair imidlertid, da flyselskabet har benyttet sig af tredjeparterne igennem 15 måneder uden problemer. Efter eget udsagn med velvidende støtte fra Hertz.