Ryanair på trapperne med flere ruter ud af København

Ryan Air har indkaldt til det femte pressemøde i København, siden lavprisselskabet i oktober offentliggjorde, at man ville etablere base i Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn tirsdag den 31. marts 2015. Her ses et Ryanair fly før afgang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det irske lavpris flyselskab Ryanair forventes at lancere flere ruter fra Københavns Lufthavn, da selskabet har indkaldt til pressemøde i København tirsdag.

Det skriver Standby og Check-In.

Ryanair begyndte i midten af marts at flyve dagligt til og fra Københavns Lufthavn. Men det første fly, der skulle lette fra København, blev forsinket i mere end tre timer af demonstranter, der er utilfredse med, at irerne ikke vil tegne overenskomster med de ansatte.

Foreløbig har Ryanair åbnet fire ruter fra Københavns Lufthavn og bebudet fem andre til start fra efteråret. Og Check-In regner med, at Ryanair vil fortælle om op til fire nye ruter fra København.

Arbejdsretten forventes at komme med en kendelse 12. maj om den danske fagbevægelse kan konflikte mod selskabet. Sideløbende skal Københavns Byret også i maj se på demonstrationen i lufthavnen i marts, hvor Ryanair ønsker at få et forbud mod, at ansatte i Københavns Lufthavn kan lave en fysisk blokade mod selskabets afgange.

Det er det femte pressemøde, som Ryanair indbyder til i København, siden lavprisselskabet i oktober offentliggjorde, at man ville etablere base i Københavns Lufthavn.