Ryanair overvejer København efter flop i Malmø

Lavprisflyselskabet Ryanair overvejer i øjeblikket at flyve fra København eller Roskilde, efter selskabet vil droppe alle sine destinationer ud af Malmø

Indtil videre har parterne dog ikke kunnet finde hinanden, men irske Ryanair understreger, at Øresundsregionen er vigtig for selskabet, selvom ruterne i Malmø bliver sløjfet i løbet af efteråret. Det gælder fem ruter til London, Barcelona, Madrid, Marseille og Dublin.

"Vores ruter fra Malmø klarede sig ikke så godt, som vi havde håbet. Vi fortæller normalt ikke, hvem vi forhandler med, men Øresundsregionen er naturligvis stadig meget interessant for os. Det er dog helt klart, at hvis vi skal flyve fra København, bliver de nød til at sænke deres afgifter," siger Ryanairs nordiske chef Wilhelm Hamilton.

Tidligere har Ryanair kritiseret Københavns Lufthavne for at være for dyr og for besværlig.

Den danske marketingchef i Sturp ved Malmø forklarer, at det ikke var muligt at imødekomme Ryanairs priskrav, hvis forretningen skulle hænge sammen. Han mener, at Ryanair langt hen ad vejen selv er skyld i, at det ikke lykkedes at få passagerer nok på flyenen i Malmø, da selskabet konstant ændrede sine tidsplaner for flyvningerne, skriver Børsen.

Københavns Lufthavne er fåmælt i sagen.

"Vi er i dialog med Ryanair, som vi er med andre flyselskaber. men i øjeblikket er der ikke konkrete forhandlinger," siger pressemedarbejder Lene Hald til Børsen.

Kilde: Børsen