Ryanair opgiver endnu en dansk retssag

Efter at have truet med retssag, kaster Ryanair endnu en gang håndklædet i ringen. Dermed har Ryanair tabt eller opgivet samtlige retssager.

Ryanairs adm. direktør Michael O'Leary må opgive endnu en retssag i Danmark. Dermed har Ryanair tabt eller opgivet samtlige sager ved de danske domtstole. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCO DE SWART

Det føg om sig med anklager fra Ryanair, efter en gruppe lufthavnsansatte forhindrede det første Ryanair-fly i at lette fra Københavns Lufthavn den 18. marts. Både 3F og lufthavnsfirmaet SAS Ground Handling kunne forvente en tur i retten, lød det fra det irske flyselskab.

Men nu har Ryanair kastet håndklædet i ringen og droppet sagen. Dermed har Ryanair tabt eller opgivet samtlige sager i Danmark i kølvandet på opgøret mellem flyselskabet og den danske fagbevægelse, skriver branchemediet Standby.dk.

»Vi havde set frem til sagen, men glæder os over, hvis dette betyder, at Ryanairs skoleridt med at stævne alt og alle slutter nu,« lyder det fra 3Fs formand i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, til Standby.dk.

»Det ville i Arbejdsretten have været vigtigt for os at understrege, at der ikke var tale om en blokade, men en happening, da de fagligt aktive i lufthavnen hele tiden fulgte anvisninger fra politiet og lufthavnens sikkerhedspersonale.«

Sagen drejer sig om den blokade, der den 18. marts forsinkede det første Ryanair-fly i den københavnske base fra Københavns Lufthavn. Først adskillige timer senere end planlagt kom flyet på vingerne. Ryanair rasede over fagbevægelsen og SAS, som flyselskabet mente stod bag aktionen.

Sagen blev sendt for byretten, der afviste sagen og henviste til Arbejdsretten. Det var Ryanair utilfreds med og appellerede umiddelbart afgørelsen til Østre Landsret, for kort efter at droppe anken.

I juni afgjorde Arbejdsretten, at det var lovligt at de danske fagforeningerne lavede konflikt mod Ryanair, fordi selskabet ikke ville indgå overenskomst med personalet, der havde base i Danmark.