Ryanair: Om ti år skal vi kunne tilbyde gratis flyrejser

Ryanairs topchef, Michael O'Leary, håber at kunne tilbyde gratis flyrejser om ti år og i stedet få del i lufthavnens indtægter.

Foto: Palle Hedemann. - Jeg har en vision om at kunne tilbyde gratis flyrejser inden for de næste fem til ti år, så alle rejser kommer til at være fuldt booket, og vi derfor kan tjene penge ved at dele lufthavnens indtægter og få en del af indtjeningen fra shopping og detailhandel fra passagererne, udtaler den farverige topchef på en konference i London ifølge The Guardian.
Læs mere
Fold sammen

- Jeg har en vision om at kunne tilbyde gratis flyrejser inden for de næste fem til ti år, så alle rejser kommer til at være fuldt booket, og vi derfor kan tjene penge ved at dele lufthavnens indtægter og få en del af indtjeningen fra shopping og detailhandel fra passagererne, udtaler den farverige topchef på en konference i London ifølge The Guardian.

Michael O'Leary tilføjer, at de i stigende omfang attraktive tilbud fra europæiske lufthavne samt en mulig reduktion eller total afskaffelse af skatter såsom passagerafgifter efterhånden vil gøre det muligt for flyselskabet at tilbyde gratis flyrejser.

- Jeg tror, det vil ske. Det kommer bare ikke til at ske i Heathrow eller i de store centrale lufthavne. Men de fleste andre lufthavne leder efter en stor vækst i trafikken. Så processen med at sænke lufthavnsgebyrer er i gang, påpeger den ofte kontroversielle flyboss.

Det irske flyselskabs gennemsnitlige billetpriser sidste år var på omkring 342 kr. inklusiv et styks bagage. Ryanair har meldt ud, at billetpriserne vil falde med 10 til 15 pct. i år. Ryanair venter at have 119 mio. passagerer om bord på sine fly i år.