Ryanair og Norwegian på vej mod opsigtsvækkende samarbejde

Foto: Thomas Lekfeldt

Lavprisselskaberne Ryanair og Norwegian er i sidste fase af forhandlingerne om at indgå en samarbejdsaftale.

Det skriver Bloomberg News.

Aftalen vil betyde, at irske Ryanair vil blive en såkaldt "feeder" for Norwegian - altså Ryanair skal flyve passagerer ind fra mindre lufthavne til større lufthavne, hvorfra de kan flyve videre med Norwegians langdistancefly.

Københavns Lufthavn bliver nævnt som en del af aftalen.

- Vi har talt med Norwegian, og vi er i princippet nået til en aftale. Nu er vi i færd med at gå ned i detaljer såsom at afstemme vores bookingsystemer med deres bookingsystemer, siger Ryanairs topchef, Michael O'Leary, i et interview med Bloomberg TV.

Aftalen omhandler også flyvninger til og fra London Gatwick, Barcelona og irske Cork.


O'Leary ser feeder-aftaler som nødvendige for lavprisselskaber, og han fortæller videre, at feeder-aftaler kan komme til at udgøre 5 pct. af Ryanairs trafik i 2021.

Norwegian har ikke umiddelbare kommentarer, men informationschef i Norwegian Daniel Kirschoff udtaler på Norwegians vegne i en mail til Ritzau Finans:

- Vi hilser alle initiativer velkommen, der giver passagerne flere valgmuligheder. Vi har haft samtaler med flere flyselskaber vedrørende eventuelle samarbejder, men der er ikke noget konkret på nuværende tidspunkt. Vores eget store og ekspanderende rutenetværk skaber desuden en stærk sammenhængskraft mellem vores kort- og langdistanceoperation.

/ritzau/FINANS