Ryanair-offensiv ryster dansk flyselskab

Lavprisgiganten Ryanair vil skrue op for satsningen i Norge - og det bekymrer chefen for danske DAT.

Jesper Rungholm, Danish Air Transport. Fold sammen
Læs mere
Det lille jyske flyselskab Danish Air Transport (DAT) er ikke begejstret ved tanken om at skulle konkurrere mod det irske lavprisflyselskab Ryanair.

DAT sidder på en stribe mindre ruter i såvel Danmark som Norge, og selskabets administrerende direktør, Jesper Rungholm, siger rent ud, at han ikke kan matche Ryanairs lave omkostninger, skriver norske NRK.

"Det er spændende og til en vis grad bekymrende. Ryanairs omkostninger er meget lave. Vi ved jo, at de udnytter de europæiske regler for løn og ansættelsesvilkår," siger Jesper Rungholm ifølge NRK og tilføjer:

"De er gode til at købe fly til den rigtige pris, og det gør, at de kan have lavere omkostninger pr. sæde. Vi er ikke i stand til at konkurrere mod dem."

Måler man omkostningerne selskaberne imellem pr. time, så er deres omkostninger sammenlignelige, vurdere DAT-chefen - men Ryanair er langt mindre sårbar end DAT, da det danske selskab flyver med meget mindre fly.

"Vi har færre sæder i flyene og følsomme over for udsving. Bare det at miste fem til ti passagerer pr. flyvning kan ødelægge økonomien," siger han.

Derudover er sagen, at Ryanair lave slagtilbud kan få passagererne til at ændre adfærd.

"Det er ligegyldigt om de (Ryanair, red.) blot flyver en afgang midt på dagen. Markedet tilpasser sig de lave priser, de kan tilbyde, og det bliver umuligt for os at konkurrere," siger Jesper Rungholm ifølge NRK.

Ryanair har tidligere fortalt, at selskabet gerne vil flyve mere i Norge - og det gerne indenrigs. Indtil videre er det dog blevet ved ordene, da det irske selskab ikke har kunnet forhandle sig til tilfredsstillende aftaler i fjeldlandet endnu.