Ryanair mærker fortsat pres på billetpriserne trods rekordfyldte sæder

Billetpriserne er fortsat en sten i skoen hos Ryanair, der ellers har god fart under vingerne, når det gælder passagertrafikken.

Arkivfoto. Billetpriserne er fortsat en sten i skoen hos Ryanair, der ellers har god fart under vingerne, når det gælder passagertrafikken.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Tony Gentile

I Ryanairs første kvartal, som dækker over april, maj og juni, steg Ryanairs omsætning 13 pct. takket være 12 pct. flere passagerer og et løft på 1 pct. i den gennemsnitlige passagerpris. Samtidig steg belægningsgraden, andelen af fyldte sæder, til rekordhøje 96 pct.

Kvartalet var dog ekstraordinært på grund af den travle påskeperiode, der i år faldt i april, så trenden vil ikke vare ved, advarer det irske selskab anført af kontroversielle Michael O'Leary.

I første halvår som helhed, der dækker over april til og med september, ventes billetpriserne at falde 5 pct. sammenlignet med samme periode af 2016, mens hele 2017/18-regnskabsåret ifølge Ryanairs prognose vil give et fald på 8 pct. på grund af det »meget konkurrenceprægede« marked for flytransport.

Ryanair regner dog stadig med at tjene mellem 1,4 og 1,45 mia. euro i regnskabsåret, mens passagerprognose er løftet med 1 mio. til i alt 131 mio. passagerer.