Ryanair lukker rute mellem Kastrup og svenske Skavsta

Det irske lavprisselskab Ryanair indkasserer nu sin første øretæve i København. Selskabets rute mellem København og lufthavnen Skavsta syd for Stockholm bliver nedlagt med virkning fra 1. juni.

ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Adspurgt om årsagen til lukningen af ruten København-Skavsta forklarer salgs- og marketingchef Hans Jørgen Elnæs til Avisen.dk:

- Vi foretager regelmæssigt en gennemgang af alle vores ruter og laver ændringer ud fra forskellige faktorer så som efterspørgsel og muligheden for at skaffe fly.

I fagforeningen Flyvebranchens Personale Union (FPU) mener formand, Thilde Waast, at der ligger et klart signal i Ryanairs lukning af ruten København-Skavsta.

- Lukningen af ruten viser efter alt at dømme, at forbrugerne kigger på andet end pris. Det skal også være nemt og bekvemt at komme frem og tilbage, siger Thilde Waast til Avisen.dk.Lufthavnen Skavsta ligger 100 kilometer syd for Stockholm, og det tager Ryanairs passagerer en time og tyve minutter at komme med lufthavns-bussen fra Skavsta til city af den svenske hovedstad.

Til sammenligning ligger Stockholms største lufthavn Arlanda 40 kilometer nord for Stockholm, og herfra kan man komme ind til city med tog på 20 minutter.
Der har ifølge portalen CPHtraveller.dk længe været få passagerer på Ryanairs rute mellem København og Skavsta.Ifølge branche-hjemmesiden Check-In.dk kan endnu en Ryanair-rute fra København være i farezonen. Det drejer sig om ruten København til Charleroi-lufthavnen i Belgien.

/ritzau/FINANS