Ryanair lander årsresultat lige under det ventede

Det irske lavprisflyselskab Ryanair havde på trods af lave billetpriser pæn vækst i det forskudte regnskabsår 2015/16, om end fremgangen var mere beskeden, end analytikerne havde ventet.

Foto: Thomas Lekfeldt

Nettoresultatet landede i det forgangne år på 1,24 mia. euro, hvilket var en smule lavere end det ventede, idet analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde spået et resultat på 1,28 mia. euro. Året før hentede Ryanair et overskud på 867 mio. euro.

Resultatet kommer på baggrund af en omsætning på 6,54 mia. euro. Her havde analytikerne ventet en toplinje på 6,55 mia. euro. Det er dog en pæn fremgang fra det foregående regnskabsår, hvor omsætningen landede på 5,65 mia. euro.

Flyselskabet er desuden blevet bedre til at fylde sin fly op. Ryanair hævede sin såkaldte kabinefaktor - andelen af fyldte sæder - til 93 pct., hvilket er en stigning på 5 pct.point fra året før.

De gennemsnitlige billetpriser dykkede i fjerde kvartal med 7 pct., meddeler Ryanair, og priserne kan meget vel falde yderligere, lyder det.

I regnskabsåret 2016/17 venter Ryanair at hæve bundlinjen med omkring 13 pct. til mellem 1,375 mia. euro og 1,425 mia. euro.