Ryanair har søgt om trafikrettigheder i Gardermoen

Øget konkurrence kan være på vej på flytrafik ind og ud af Norges største lufthavn, Gardermoen, hvor det irske lavprisselskab Ryanair ifølge den norske avis Aftenposten har søgt om trafikrettigheder og angiveligt vil flyve tre gange dagligt til London og en rundtur mellem Litauens hovedstad, Vilnius, og Oslo.

Foto: ANDY RAIN. Øget konkurrence kan være på vej på flytrafik ind og ud af Norges største lufthavn, Gardermoen, hvor det irske lavprisselskab Ryanair ifølge den norske avis Aftenposten har søgt om trafikrettigheder og angiveligt vil flyve tre gange dagligt til London og en rundtur mellem Litauens hovedstad, Vilnius, og Oslo.
Læs mere
Fold sammen

Den norske avis Aftenposten skriver, at Ryanair allerede har fået ja til sit ønske og har fået en frist til 31. januar til at bekræfte, om det vil benytte sig af de tildelte "slots". Dermed kan blandt andre SAS og Norwegian meget vel se frem til en intensivering af konkurrencen på flytrafik fra den norske hovedstad, hvilket ifølge Norwegians kommunikationschef, Lasse Sandaker, dog ikke vil være en overraskende udvikling.

- Vi har sagt i flere år, at det er naivt at tro, at Ryanair eller andre lavprisaktører ikke sigter ind mod Oslo Lufthavn (Gardermoen), så dette kommer ikke som nogen stor overraskelse. Norwegian er principielt tilhænger af konkurrence, fordi det giver rejsende større valgfrihed og lavere billetpriser, siger han til Aftenposten.

Ryanair, der i Norge har opbygget en base i Moss lufthavn i Rygge, ønsker over for Aftenposten ikke at kommentere oplysningerne, men i de senere år har selskabet i stigende grad søgt mod de store lufthavne og åbnede sidste år blandt andet op for trafik i Københavns Lufthavn.