Ryanair gør tykt grin med Frank Jensen på nettet

Luftkampen intensiveres på Twitter mellem Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og det irske lavprisselskab Ryanair.

»Now we will be Frank«.

Sådan indleder flyselskabet Ryanair et nyt Twitter-angreb på Københavns overborgmester Frank Jensen (S). Med indledningen, som spiller på dobbeltbetydningen af overborgmesterens fornavn og det engelske udtryk for at være ærlig (to be frank), slår Ryanair på ny tilbage mod Frank Jensens melding om, at kommunens 45.000 ansatte ikke må flyve med Ryanair i arbejdstiden.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

I det seneste tweet skriver Ryanair, at det vil vokse i København og det vil ske gennem billige billetter til danskerne, det vil betyde mere turisme og job i København. Samtidig viser Ryanair et manipuleret foto af Frank Jensen med et flag i hånden, hvor der står: SAS - høje billetpriser.

Det er det andet tweet inden for et døgn, hvor Ryanair gør sig morsom på Frank Jensens bekostning. Onsdag aften var det med et tweet, hvor et foto af Frank Jensen var klippet sammen med et billede af den berygtede franske dronning Marie-Antoinette.

- Let them eat cake (Lad dem spise kage, red.), står der i tweetet i en taleboble fra Frank Jensens mund. Citatet refererer til noget, Marie-Antionette, der levede i det 18. århundrede, angiveligt skulle have sagt, da fattige franske bønder sultede og ikke havde mere brød.

Frank Jensen tager tilsyneladende drillerierne roligt. I et tweet, hvor han selv linker til Ryanairs Marie-Antoinette-foto, skriver Frank Jensen:

»Er helt glad for at være blevet symbol på kampen for ordentlige forhold på det danske arbejdsmarked.«

Luftkampen mellem Frank Jensen og Ryanair er opstået efter at han i Berlingske i weekenden udtalte sig om Ryanair.

»Social dumping er noget svineri, som vi slår hårdt ned på her i København. Derfor stiller vi krav til alle, der vil levere til kommunen, herunder sælge os en flybillet, om at de skal tilbyde deres ansatte ordentlige løn- og arbejdsforhold. Dermed har vi allerede et forbud mod at flyve med Ryanair. For vores regler betyder, at vi ikke indgår kontrakter eller køber varer af leverandører, som ikke giver ordentlig løn,« sagde Frank Jensen.

 

Læs mere