Ryanair flytter base fra København til Litauen

Efter onsdagens afgørelse i Arbejdsretten flytter det omdiskuterede irske lavprisselskab, Ryanair, sin base fra København til Kaunas i Litauen. Det oplyser selskabet i forbindelse med et pressemøde fredag i København.

Ryanairs koncernchef  Michael O'Leary Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCOIS LENOIR

Ryanairs topchef Michael O'Leary er fredag middag mødt op i København fo blandt andet at fortælle, at det irske lavprisselskab far 14. juli flytter sin base i København til Litauen næststørste by, Kaunas.

Det sker som konsekvens af, at Arbejdsretten onsdag afgjorde, at den danske fagbevægelse er i sin fulde ret til at udføre faglige akitoner mod selskabet.

Selvom Ryaniar flytter base er København ikke helt vendt ryggen. Selskabet vil betjene 14 flyruter fra København fra andre baser. Det vil ifølge Ryanair betyde, at andre lufthavne vil nyde godt af Ryanair-job, som København altså mister.

»Ryanair vil nu skifte base fra København til Kaunas som et resultat af denne uges bizarre arbejdsretsafgørelse, som tillader konkurrerende flyselskabers fagforeninger at rette blokader mod Ryanairs københavnerbaserede fly, selvom disse fagforeninge ikke repræsenterer nogle af Ryanairs piloter eller kabinapersonale. desværre vil København miste disse højt betalte job, når vi flytter vores piloter og kabinepersonale til lufthavne andre steder i Europa,« siger Michael O'Leary.

O'Leary benytter lajeligheden til at annoncere tre nye flyruter fra København. En daglig Kaunas-rute, tre ugentlige Bologna-afgange og tre ugentlige afgange til Edinburgh. Som introduktionstilbud, kan udbyder selskabet 5.000 sæder fra eller til Kaunas for 10 kr. i perioden 15. juli til 24. juli.

Kaunas-København-ruten afløser København-Warzawa-ruten, der nedlægges i forbindelse med baseflytningen. Men Ryanair har ikke i sinde at trappe ned i den danske hovedstad.

»Eftersom Ryanairs ikke-basere fly ikke kan udsættes for blokader fra SAS-fagforeninger, vil Ryanair fortsætte med at øge sine 14 lavprisruter fra København,« lyder det fra det irske selskab.