Ryanair-fly lander og letter fra Kastrup uden protester

Det omdiskuterede flyselskab Ryanairs fly er landet og lettet fra Kastrup uden protester torsdag eftermiddag. Lufthavnen har skærpet opmærksomheden på området for at undgå en gentagelse af onsdagens flyblokade.

Foto: PHILIPPE HUGUEN.
Læs mere
Fold sammen

Det er gået en hel del lettere for Ryanairs fly at lande og lette fra Kastrup torsdag eftermiddag, end det gik for et andet af lavprisselskabets fly, da det skulle lette fra Københavns Lufthavn onsdag.

Her holdt demonstranter nemlig flyet på jorden i godt tre timer i protest mod flyselskabets modvilje mod at indgå dansk overenskomst.

»Ryanairs fly er ankommet planmæssigt og uden problemer klokken 15.05 til Kastrup Lufthavn. Vi har indtil videre ikke oplevet nogen problemer overhovedet, hvad det angår,« siger Lars Lemche, der er kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavne, til Berlingske Nyhedsbureau.

Samtidig oplyser pressechef Søren Hedegaard Nielsen, at Københavns Lufthavn har »skærpet opmærksomheden på færden omkring standpladsen« torsdag, for på den måde »at minimere risikoen for en gentagelse af situationen fra i går« med henvisning til, at det tilbageholdte fly først lettede omkring klokken 18 onsdag aften, efter at omkring 50 demonstranter havde holdt det på jorden.

Demonstranterne havde alle id-kort til lufthavnen, et såkaldt havnekort, der giver adgang til at færdes på lufthavnens område. Dermed tiltvang de sig ikke ulovlig adgang til lufthavnens område.

»Når det er sagt, er det naturligvis ikke i orden, hvis medarbejderne efterfølgende bryder de regler, der er gældende for færden i lufthavnen. Det var medarbejdere fra mange forskellige virksomheder, der i går ulovligt blokerede Ryanair-flyet, og det er de enkelte virksomheder, der har et ledelsesansvar for at sikre, at deres medarbejdere overholder reglerne for færden på flyvepladsens område,« skriver Søren Hedegaard Nielsen i en mail til Berlingske.

Ryanair slæbte både 3F, Serviceforbundet, HK/Danmark, Blik- og rørarbejderforbundet og Dansk Metal i Arbejdsretten, som ifølge TV 2 torsdag eftermiddag har afgjort, at onsdagens flyblokade var ulovlig.

Foreløbig har Ryanair kun én rute mellem Kastrup og Dublin, men selskabet udvider senere i marts med ruter til London, Warszawa og Milano.