Ryanair er klar til voldsom konfrontation med fagbevægelse

Det irske flyselskab er klar til at hive danske fagforeninger i retten, hvis de gør trusler om blokade til virkelighed. Sætter 3000 sæder til salg til Dublin for 30 cent og fremrykker dato for take-off i Københavns Lufthavn.

Ryanair er torsdag mødt op i København på charmeoffensiv over for kunderne og melder samtidig kontant  ud i kølvandet på trusler fra den danske fagbevægelse. Det irske flyselskab er klar til kamp.Eddie Wilson, der er personalechef i Ryanair, siger, at selskabet vil sagsøge fagforeningerne, hvis der kommer en blokade. "And we will win it," lyder den selvsikre melding.Eddie Wilson, Chief People Officer (Foto: David Leth Williams/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ryanair er torsdag mødt op i København på charmeoffensiv over for kunderne og melder samtidig kontant  ud i kølvandet på trusler fra den danske fagbevægelse. Det irske flyselskab er klar til kamp.

Fagbevægelsen LO meddelte allerede for en uge siden, at LO vil trække Ryanair i arbejdsretten for at presse selskabet til at indlede forhandlinger om at indgå en overenskomst.

Men Ryanair ryster tilsyneladende ikke på hånden, og er selv klar til at gå rettens vej. Eddie Wilson, der er personalechef i Ryanair, siger, at selskabet vil sagsøge fagforeningerne, hvis der kommer en blokade.

"And we will win it," lyder den selvsikre melding.

Samtidig med, at selskabet står fast efter et regulært stormvejr fra den danske fagbevægelse, løfter Ryanair sløret for de lønninger, som piloter og kabinepersonale, der flyver ud af København, kan se frem til.

Eddie Wilson sige, at piloter vil få 140.000 euro om året, kabinepersonalet får 35.000 euro om året, og understreger at alle der arbejder på fly ud af København vil betale dansk skat.

Ryanair har også nyheder med til nye potentielle kunder. Selskabet letter fra Københavns lufthavn otte dage tidligere end planlagt. Det sker med en rute til Dublin, og de første 3000 sæder til den irske hovedstad vil blive sat til salg for 30 cent.

Ryanair annoncerede i oktober sidste år, at selskabet åbner ruter fra Københavns Lufthavn, der bliver ny base med i første omgang et fly. Ruterne var planlagt til at åbne 26. marts i år med to daglige flyvninger til London Luton, en til Warszawa Modlin og en daglig flyvning til Milano Bergamo.

2. september følger ruter til Madrid og Rom Ciampino og den 25. oktober bliver Stockholm Skavsta og Bruxelles Charleroi føjet til rutekortet.
Ryanairs debut ud af København er dermed blevet fremskyndet til den 18. marts til Dublin.