Ryanair dropper lavprisruter til USA

Det irske lavprisselskab Ryanair luftede tidligere på ugen planer om at oprette billige ruter fra Europa til USA. Nu trækker selskabet i land. I en ultrakort børsmeddelelse afviser selskabets bestyrelse, at der er hold i planerne.

Ryanairs kontroversielle direktør, Michael O'Leary, kommer ikke til at satse på langdistanceflyvninger fra Europa til USA trods meldinger om det modsatte tidligere på uge. AFP PHOTO / Dani POZO Fold sammen
Læs mere
Foto: DANI POZO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det irske luftfartsselskab Ryanair trak for alvor sine konkurrenter ind i en priskrig, da det omdiskuterede irske lavprisselskab mandag løftede sløret for planer om langdistanceflyvninger fra Europa til USA med priser begyndende helt nede omkring 100 kr. I en ultrakort børsmeddelelse trækker Ryanairs bestyrelse nu i land.

»I lyset af den seneste pressedækning ønsker bestyrelsen i Ryaniar at klarlægge, at bestyrelsen hverken overvejer eller har givet grønt lys for et transatlantisk projekt og heller ikke har i sinde at gøre det, lyder det i meddelelsen, som ikke byder på andre oplysninger.

Mandag forlød det ellers fra Ryanair, at bestyrelsen havde godkendt en plan, der skulle gøre det irske selskab i stand til at byde på lavprisruter til USA inden for fem år.

I et interview med Financial Times forklarede Ryanairs marketingschef Kenny Jacobs, at selskabet havde kigget på erfaringer fra den norske konkurrent Norwegian, som siden 2013 har fløjet mellem Europa og USA.

»Vi er en større spiller på markedet – et større brand med mere trafik og en langt mere omkostningseffektiv model,« sagde Kenny Jacobs til Financial Times.

Selskabets omstridte topchef, Michael O'Leary, har længe været lun på idéen om, at Ryanair skulle have transatlantiske ruter på sit program. Selskabet har dog bokset med at finde en plan for, hvordan finanserne kan hænge sammen.

Ryanair har ofte været i søgelyset for at være skattemæssigt kreativt tænkende og for at tilbyde medarbejdere, hvad fagbevægelsen betegner som dårlige løn og arbejdsforhold. Det er blandt andet blevet tydeligt i forbindelse med offentliggørelsen af Ryanairs planer om at skabe en base for sine fly i København i slutningen af denne måned.

Ryanair er Europas største lavprisselskab med over 86 millioner passagerer sidste år. Selskabet har store planer om at øge antallet af passagerer til 150 millioner om året inden for 10 år.