Ryanair-chef: Undskyld for vores rod

Efter massiv kritik har Ryanair mandag eftermiddag offentliggjort de ruter, som vil blive berørt af selskabets mange aflysninger de kommende uger. Flyselskabets øverste chef beklager samtidig for et rod, han kalder selvforvoldt.

Foto: Niels Ahlmann Olesen. Efter flere dage med massiv kritik efter tusindvis af aflysninger beklager Ryanairs CEO, Michael O'Leary, nu for det, han selv kalder et selvforvoldt »rod«. 
Læs mere
Fold sammen

Det udskældte Ryanair synes nu at komme lidt af den massive kritik i møde, som det irske lavprisselskab har været genstand for de senere dage.

I fredags meddelte flyselskabet, at man var tvunget til at aflyse tusindvis af afgange de kommende seks uger som konsekvens af, at en lang række medarbejdere har ferie, som skal afvikles.

Man blev dog ikke mere konkrete på hvilke afgange - og dermed hvilke passagerer - der ville blive berørt af de mange aflysninger. Men mandag eftermiddag har man offentliggjort en liste over de mange aflysninger på sin hjemmeside, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

»Den fulde liste over disse flyaflysninger (fra torsdag d. 21. sept. til d. 31. oktober) vises på Ryanair.com hjemmesiden senere i dag, og kunder, der er ramt af disse aflysninger, vil få tilsendt en e-mail med tilbud om alternative afgange eller fuld refusion samt detaljer om deres EU261 kompensationsrettigheder,« hedder det i en pressemeddelelse.

EU261 refererer til forordning fra Europa-Parlementet, som sikrer passagerer visse rettigheder i tilfælde af aflysninger.

Det fremgår af listen, at Ryanairs rute mellem København og Bruxelles vil blive berørt af aflysningerne. Ifølge Ryanair har man valgt lufthavne med flere alternative afgange i et forsøg på at minimere besværet.

Foruden at blive mere konkret på de berørte ruter træder Ryanairs øverste chef, Michael O'Leary, nu samtidig frem og kommenterer de mange aflysninger. Og det gør han med en »uforbeholden undskyldning«

»Dette er et rod, som vi selv har lavet. Jeg undskylder dybt til alle vores kunder for enhver bekymring, som dette har forvoldt dem over weekenden,« siger Michael O'Leary i meddelsen, hvor han dog flere gange understreger, at 98 procent af selskabets kunder ikke vil blive berørt af aflysningerne, og at aflysningerne sker i et forsøg på at »beskytte punktualiteten« for dem.

Ryanairs pålidelighed er de første uger i september styrtdykket til under 80 procent som følge af en række aflysninger. Med de varslede aflysninger håber man at komme over 90 igen.

Michael O'Leary afviser samtidig, at der skulle være pilotmangel i selskabet, som det har forlydt de seneste dage, men siger, at man har »kludret i tildelingen af årlig ferie til piloter i september og oktober«. han understreger, at det vil ikke gentage sig i 2018.