Ryanair-boss har tre nye ruter med til København

Ryanair-topchef Michael O'Leary var selv i København tirsdag og præsenterede tre nye ruter til og fra Københavns Lufthavn. De tre nye ruter ligger i direkte konkurrence med eksisterende Norwegian og SAS-ruter

Topchef Michael O'Leary var selv med i København, og han kunne løfte sløret for tre nye ruter til henholdsvis Budapest i Ungarn samt Allicante og Malaga i Spanien. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAMUEL KUBANI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har været blæst siden Ryanairs ankomst til Københavns Lufthavn, hvor demonstrationer og faglig konflikt har præget billedet.

Det har dog ikke stoppet det irske selskab i at lancere nye ruter ud af den danske hovedstad.

Tirsdag afholdte selskabet det femte pressemøde siden lavprisselskabet i oktober offentliggjorde, at man ville etablere base i Københavns Lufthavn.

Og denne gang var topchef Michael O'Leary selv med i København, og han kunne løfte sløret for tre nye ruter til henholdsvis Budapest i Ungarn samt Alicante og Malaga i Spanien.

Der er tale om tre destinationer, som passagerer allerede i dag kan komme til fra København med henholdsvis SAS og Norwegian. Dermed er der lagt op til ny hård konkurrence.

Ryanair begyndte i midten af marts at flyve dagligt til og fra Københavns Lufthavn. Men det første fly, der skulle lette fra København, blev forsinket i mere end tre timer af demonstranter, der er utilfredse med, at irerne ikke vil tegne overenskomster med de ansatte.

Striden om overenskomsterne fortsætter for fuld tryk i løbet af foråret.

Arbejdsretten forventes at komme med en kendelse 12. maj om den danske fagbevægelse kan konflikte mod selskabet. Sideløbende skal Københavns Byret også i maj se på demonstrationen i lufthavnen i marts, hvor Ryanair ønsker at få et forbud mod, at ansatte i Københavns Lufthavn kan lave en fysisk blokade mod selskabets afgange.