Ryanair-boss har tre nye ruter med til København

Ryanair-topchef Michael O'Leary var selv i København tirsdag og præsenterede tre nye ruter til og fra Københavns Lufthavn. De tre nye ruter ligger i direkte konkurrence med eksisterende Norwegian og SAS-ruter

Topchef Michael O'Leary var selv med i København, og han kunne løfte sløret for tre nye ruter til henholdsvis Budapest i Ungarn samt Allicante og Malaga i Spanien. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAMUEL KUBANI

Der har været blæst siden Ryanairs ankomst til Københavns Lufthavn, hvor demonstrationer og faglig konflikt har præget billedet.

Det har dog ikke stoppet det irske selskab i at lancere nye ruter ud af den danske hovedstad.

Tirsdag afholdte selskabet det femte pressemøde siden lavprisselskabet i oktober offentliggjorde, at man ville etablere base i Københavns Lufthavn.

Og denne gang var topchef Michael O'Leary selv med i København, og han kunne løfte sløret for tre nye ruter til henholdsvis Budapest i Ungarn samt Alicante og Malaga i Spanien.

Der er tale om tre destinationer, som passagerer allerede i dag kan komme til fra København med henholdsvis SAS og Norwegian. Dermed er der lagt op til ny hård konkurrence.

Ryanair begyndte i midten af marts at flyve dagligt til og fra Københavns Lufthavn. Men det første fly, der skulle lette fra København, blev forsinket i mere end tre timer af demonstranter, der er utilfredse med, at irerne ikke vil tegne overenskomster med de ansatte.

Striden om overenskomsterne fortsætter for fuld tryk i løbet af foråret.

Arbejdsretten forventes at komme med en kendelse 12. maj om den danske fagbevægelse kan konflikte mod selskabet. Sideløbende skal Københavns Byret også i maj se på demonstrationen i lufthavnen i marts, hvor Ryanair ønsker at få et forbud mod, at ansatte i Københavns Lufthavn kan lave en fysisk blokade mod selskabets afgange.