Ryanair bliver i Billund

Ryanair opgiver ikke Billund, selv om det kontroversielle irske lavprisselskab i sommer smækkede med døren og lukkede sin base i Billund.

Foto: CLAUS FISKER. Ryanairs direktør Michael O' Leary.
Læs mere
Fold sammen

I juli forklarede Ryanair, at man var tvunget  ud af Billund, af "en alliance i København, der tror, den kan gøre, hvad der passer den", som Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson, vredt sagde på et pressemøde dengang.

Ryanair har nu annonceret sit sommerprogram for 2016 fra Billund, og selskabet vil flyve på ti ruter fra Billund og regner med i alt 540.000 passagerer for hele året. Flyvningerne vil gå til London, Malaga og Palma.

Nyheden bliver dog kun modtaget med et skuldertræk i Billund.

»Det er, som vi forventede, at det ville blive, da alt dette her startede. I år havde de 14 sommerruter, sidste år 17 og forrige år 21, så det er et fald,23 siger Billund Lufthavns direktør,« Kjeld Jørgensen.

»Det siger vi ikke så meget til; vi forholder os konstaterende til det. Det har udviklet sig, som vi sagde, det ville gøre, og vi har ikke nogen forventning om, at de vil åbne flere ruter.«

Selv om der er tale om en tilbagegang, så er der dog tale om mere Eddie Wilson truede med sidste sommer i et sidste forsøg på at få fagbevægelsen til at opgive sine krav. Da sagde han, at man ville skære programmet i Billund ned fra 700.000 til 300.000 passagerer. Den reelle nedskæring bliver ikke engang halvt så stor.