Ryanair-aktionærer i oprør: Topchef får knebent vedtaget mulig bonus

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ralph Orlowski

Knap halvdelen af Ryanairs aktionærer stemte ifølge The Telegraph imod en bonuspakke til flyselskabets administrerende direktør, Michael O'Leary, på 87 mio. pund.

Ikke desto mindre fik forslaget medhold med 50,5 pct. af stemmerne. Det kræver midlertidig, at Michael O'Leary kan fordoble flyselskabets overskud eller aktiepris på fem år.

Det betyder derfor, at topchefen kan hente en ekstraløn på 87 mio. pund - eller hvad der svarer til 732 mio. kr. - i hvad der vil være en af de største udbetalinger i britisk historie.

Det sker, på trods af at Ryanair har haft et hårdt år med skarp konkurrence og mange ledige sæder i den europæiske forretning. Og det har tvunget flyselskabet til at nedjustere flere gange i løbet af året.

Ryanair har været tynget af usikkerhed i forbindelse med brexit. Dertil giver flyselskabet forsinkelsen i leveringen af Boeing 737 Max-fly skylden for de 900 arbejdsstillinger, som Ryanair har måttet skære fra.

»Ryanair rådgiver sig - og vil fortsat rådgive sig - med sine aktionærer, og vi vil melde tilbage til dem i løbet af det kommende år, hvordan bestyrelsen vil tilpasse sin beslutning, så den afspejler deres råd og input på tværs af alle emner,« siger en talsmand til The Telegraph.

Ashley Hamilton Claxton, der er direktør for ansvarlige investeringer i Royal London Asset Manager, mener ikke, at det burde have kommet som en overraskelse, at aktionærerne ville stejle over bestyrelsens forslag.

/ritzau/FINANS