Ryanair-aktie styrter efter nok en nedjustering

Det irske lavprisflyselskab Ryanair har nedjusteret forventningerne til helåret efter et regnskab for første halvår af 2013/2014, der lige netop ikke lever op til analytikernes forventninger.

Her ses nogle af Ryanairs fly i lufthavnen i Marignane-lufthavnen ved Marseille. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skuffer øjensynligt investorerne, der kort efter børsens åbning i Dublin sender aktien i lavprisselskabet ned med omkring 10 pct.

Det skriver Bloomberg News.

Ryanair venter nu et overskud på 500-520 mio. euro, hvor flyselskabet tidligere ventede et resultat i intervallet 570-600 mio. euro. Det er anden nedjustering på lige så mange måneder, da Ryanair i september annoncerede, at resultatet ville ende i den lave ende eller en smule under det annoncerede interval. Den udmelding kostede i starten af september 15 pct. på aktiekursen.

Flyselskabets omsætning og overskud lå tæt op ad analytikernes prognose for første halvår af 2013/2014. Omsætningen landede på 3,26 mia. euro mod analytikernes forventning om en omsætning på 3,29 mia. euro, mens overskuddet landede på 602 mio. euro, 5 mio. euro lavere end forventet. 

Årsagen er hård konkurrence på markedet, der har udfordret prisniveauet, skriver selskabet i regnskabet. Derudover er forretningsklimaet svækket ifølge selskabets finansdirektør.

- Folk har fået færre penge mellem hænderne. Vi havde en stærk august, men siden da er vi begyndt at se et svækket miljø, siger Ryanairs finansdirektør Howard Millar til Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Peder Top Poulsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk