Ryanair afviser at indgå dansk overenskomst

Efter et møde mellem fagforeninger i Danmark og flyselskabet Ryanair afviser selskabet fortsat at indgå dansk overenskomst. Håbet om en overenskomst er dog stadig intakt, lyder det fra Flybranchens Personale Union og Serviceforbundet.

Michael O'Leary, topchef i Ryanair Fold sammen
Læs mere
Foto: SAMUEL KUBANI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lavprisflyselskabet Ryanair ønsker fortsat ikke at indgå forlig med danske fagforeninger om en dansk overenskomst for selskabets ansatte.

Det stod klart efter et møde mellem Ryanair og Flybranchens Personale Union (FPU) og Serviceforbundet fredag eftermiddag i London.

På mødet præsenterede forbundene et udspil til en overenskomst, der lever op til vilkårene på det danske arbejdsmarked, oplyser FPU og Serviceforbundet i en pressemeddelelse. Men det udspil afviste Ryanair.

Alligevel er både FPU og Serviceforbundet fortrøstningsfulde, og håbet om en overenskomst er fortsat intakt, siger næstformand i FPU Anders Mark Jensen.

»Vi vil meget gerne indgå en overenskomst med Ryanair, og første skridt på vejen er at tale sammen. Derfor er vi også rigtig glade for at have fået muligheden for at mødes,« siger han i pressemeddelelsen.

Forbundene lægger blandt andet vægt på, at det er første gang, at Ryanair har accepteret at mødes med en fagforening i Europa.

Næste gang, parterne mødes, er i Arbejdsretten i København 26. februar, men FPU og Serviceforbundet håber, at situationen når at ændre sig inden.

Ryanair har i den seneste tid været udskældt, fordi piloter og kabinepersonale arbejder uden overenskomst, med dårlig løn, ingen ferie og ingen løn under sygdom.

Ryanair har meddelt, at selskabet vil begynde at flyve fra Københavns Lufthavn fra 26. marts.