Russer køber mere af Facebook

Investeringsfirma fortsætter med at købe aktier efter investering på 33 milliarder kroner.

Facebook har netop rundet 300 millioner brugere på verdensplan. Foto: Lars Rievers, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et russisk investeringsfirma fortsætter med at købe aktier i den elektroniske mødeplads Facebook, som er verdens sociale netværk nummer 1.

Digital Sky Technologies er begyndt at købe aktier op direkte hos Facebooks aktionærer, siger flere kilder til nyhedsbureauet Reuters. Russerne tilbyder 14,77 dollars pr. aktie, hvilket er samme pris, som da Digital Sky Technologies i juli købte for 100 millioner dollars Facebook-aktier fra nuværende og tidligere ansatte - en investering til en værdi af 6,5 milliarder dollars (33 milliarder kroner). Sammen med en tidligere investering i maj ejer Digital Sky Technologies nu 3,5 procent af aktierne i Facebook.

Rundede 300 millioner brugere

Facebook er nu fem år gammel og er blevet et af de mest populære steder på Internet. Her kan man bogstaveligt dele sit liv med venner og bekendte og kan samtidig følge med i deres liv. Populariteten udfordrer i stigende grad traditionelle netgiganter som Google og Yahoo, og Facebooks grundlægger, Mark Zuckerberg, sagde i maj i år, at han forventer, at Facebook om få år vil blive børsnoteret.

Facebook nåede i august 300 millioner brugere, hvilket svarer til USAs befolkningstal og tre gange så mange brugere som for et år siden.

Også IT-giganten Microsoft er med i ejerkredsen.