Rusland lukker McDonald's-restauranter

Fire af McDonald's restauranter i Rusland er lukket. Rusland kalder det hygiejneproblemer, analytikere kalder det Ruslands næste angreb.

Analytikere peger på, at lukningen af fire McDonald´s restauranter i Rusland i virkeligheden er Ruslands modsvar på de europæiske og amerikanske sanktioner i forbindelse med krisen mellem Rusland og Ukraine. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEXANDER NEMENOV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag aften var køerne væk og panderne kolde i fire af McDonald's restauranter i Moskva.

Ruslands kontrol med forbrugersikkerheden på restauranterne fandt, at hygiejneforholdene var for dårlige og lukkede restauranterne.

Det skriver The Wall Street Journal.Analytikere peger på, at lukningen i virkeligheden er Ruslands modsvar på de europæiske og amerikanske sanktioner i forbindelse med krisen mellem Rusland og Ukraine. Ifølge analytikere har Rusland flere gange brugt sådanne kontroller som magtinstrument.»Risikoen er ikke lukningen af fire restauranter. Fire restauranter er ubetydeligt for McDonald's. Det handler om, hvad handlingen repræsenterer og fortæller om den fremtidige risiko for indblanding i McDonald's forretning,« siger restaurantanalytiker, Mark Kalinowski, til the Wall Street Journal.

Det er kun 1,5 procent af McDonald's restauranter, der ligger i Rusland, men Rusland er et potentielt stort vækstmarked for koncernen.Lukningerne kommer efter McDonald's for nyligt oplevede problemer på det kinesiske marked, da en af McDonald's leverandører blev beskyldt for at sælge fordærvet kød.
Tidligere denne måned kom Rusland med et importforbud mod flere europæiske og amerikanske varer.