Rusland går også i lag med rederisamarbejde

De russiske konkurrencemyndigheder åbner sag mod i alt 13 containerrederier - inklusive Maersk Line - der mistænkes for at aftale priser i strid med loven.

Foto: Asger Ladefoged. Maersk Line er blandt de rederier, som bliver undersøgt for at aftale priser ulovligt af både EU og nu også Rusland.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver branchesitet Shippingwatch med udgangspunkt i en meddelelse fra Ruslands konkurrencemyndighed The Federal Anti-monopoly Service (FAS).

Konkurrencesagen mod containerrederierne kommer ikke lang tid efter, at EU-Kommissionen har valgt at åbne sag mod stort set de samme rederier for at indgå samarbejde i deres praksis ved at signalere deres kommende rateforhøjelser i medier og på deres hjemmesider, skriver Shippingwatch.

De russiske myndigheder anført af FAS og Indenrigsministeriet gennemførte i februar i år en række uanmeldte ransagninger, og den aktuelle sag, der altså blandt andet omfatter Maersk Line, bygger på materiale indhentet i februar.

De 13 rederier på den russiske liste er Maersk Line, MSC, CMA CGM, Cosco, APL, K Line, NYK, OOCL, China Shipping, Zim, HMM og Evergreen samt Ocean Container Services.