Rusland blokerer for LinkedIn

Alle internetudbydere er blevet bedt om at blokere for adgangen til LinkedIn, fordi Rusland kræver, at alle data skal bevares inden for grænserne.

De russiske myndigheder har torsdag bedt internetudbyderne om at spærre for adgangen til LinkedIn, erhvervslivets svar på Facebook. Arkivfoto: Robert Galbraith, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervslivets svar på Facebook, LinkedIn, bliver nu blokeret i Rusland, som kræver, at alle udenlandske selskaber lægger deres brugeres data inden for Ruslands grænser.

Kommunikationsmyndighederne i Roskomnadzor begyndte torsdag at spærre for adgangen fra Rusland til LinkedIn. Det skete ved at bede internetudbyderne i landet om at blokere netstedet, efter at en russisk domstol havde slået fast, at LinkedIn overtræder den nyligt indførte lovgivning, der pålægger alle at bevare brugeres data på servere i Rusland. Det ventes, at blokering vil være effektiv inden for 24 timer.

Lovgivningen har officielt til formål at sikre disse data mod misbrug. Kritikere har dog gentagne gange påpeget, at den reelt skal sikre Putin-regeringen en endnu større kontrol med, hvad der foregår i landet, så myndighederne kan slå ned på opposition til styret.

Møde inden for få uger

Lovændringen blev indført i 2014 men begynder først nu at blive håndhævet.

LinkedIn har omkring seks millioner registrerede brugere i Rusland.

Selskabet, der åbnede i 2003 og i dag har over 400 millioner brugere på verdensplan, står for at blive overtaget af den amerikanske softwaregigant Microsoft. Microsoft bød i juni i år 173 milliarder kroner i sin største handel nogen sinde.

Roskomnadzors talsmand, Vadim Ampelomsky, siger til nyhedsbureauet Reuters, at den amerikanske ledelse af LinkedIn fredag i sidste uge i et brev bad om et møde med de russiske myndigheder. Det bliver afholdt i løbet af de kommende to uger.