Royal Unibrew leverede flotte vækstrater i første kvartal

Takket være en positiv udvikling på tværs af alle forretningsområder sikrede bryggeriet Royal Unibrew en pæn vækst i årets første kvartal.

Royal Unibrew - Faxe Bryggeri Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Regnskabet er positivt påvirket af det udvidede samarbejde med Pepsico i Danmark og Baltikum, skriver selskabet.


Unibrew kom ud af første kvartal med en omsætning på 1350 mio. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 138 mio. kr.

Til sammenligning realiserede bryggeriet i samme periode sidste år en omsætning på 1290 mio. kr. og et EBIT-resultat på 131 mio. kr.

På bundlinjen leverede bryggeriet et resultat før skat på 127 mio. kr. i første kvartal 2016 samt et nettoresultat på 99 mio. kr. De tal skal sammenlignes med henholdsvis 119 mio. kr. og 92 mio. kr. i samme periode sidste år.


Den flotte udvikling gjorde sig i kvartalet gældende på tværs af de tre divisioner.

Omsætningen i Vesteuropa landede på 622 mio. kr., mens EBIT-resultatet blev 88,4 mio. kr. I første kvartal sidste år lød omsætningen på 593 mio. kr., mens driftsresultatet (EBIT) blev 83 mio. kr. for kvartalet.


I Nord- og Østeuropa blev omsætningen i første kvartal 610,2 mio. kr. med et EBIT-resultat på 36,9 mio. kr. I samme periode sidste år viste resultatet en omsætning på 593 mio. kr. og et EBIT-resultat på 36 mio. kr.

I den mindste af bryggeriets divisioner, Malt og Eksport, blev omsætningen 118 mio. kr. med et EBIT-resultat på 24,3 mio. kr. Det er også højere end samme periode sidste år, hvor omsætningen i divisionen blev 104 mio. kr. og EBIT-resultatet blev 22 mio. kr.

Royal Unibrews topchef, Henrik Brandt, kalder udviklingen i bryggerikoncernen i første kvartal for positiv og "i overensstemmelse" med forventningerne.


- Der har været god fremgang i både Vesteuropa og inden for Maltdrikke og Eksport, ligesom en ekstraordinær kampagneaktivitet i Finland og det udvidede samarbejde med Pepsico har bidraget positivt til væksten i nettoomsætningen, siger han i en kommentar til regnskabet.


Royal Unibrew fastholder forventningerne til hele 2016 om en omsætning på 6150-6400 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på 1190-1290 mio. kr.


Driftsresultatet (EBIT) ventes at blive 885-985 mio. kr.