Royal Unibrew går tilbage i kvartalet - men frem i halvåret

Der var som ventet svag tilbagegang i årets andet kvartal for bryggerivirksomheden Royal Unibrew, der helt i tråd med analytikernes forventningerne blev præget af dårligt vejr og tilbageholdende finske forbrugere.

Royal Unibrew - Faxe Bryggeri Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Set på halvåret kunne Faxe-selskabet dog præsentere et højere resultat, da resultatet før finansielle poster (EBIT) i første halvår af 2015 endte på 425 mio. kr. Det er 64 mio. kr. højere end samme periode sidste år, hvor resultatet endte på 361 mio. kr.

Og netop det er selskabets administrerende direktør, Henrik Brandt, godt tilfreds med.

- Vi har i første halvår trods dårligere vejr i Nordeuropa i andet kvartal opnået en fortsat forbedring af resultaterne og en styrkelse af vores cash flow. Vi har haft en tilfredsstillende vækst inden for Maltdrikke og Eksport, og udviklingen i Vesteuropa har været god, særligt er vi tilfredse med at fastholde en fortsat høj markedsandel blandt vores danske forbrugere, skriver selskabets administrerende direktør, Henrik Brandt, i regnskabet.

Bryggeriselskabet oppræciserer i regnskabet forventningerne til årets resultat til en nettoomsætning på 5950-6050 mio. kr. mod tidligere 5900-6100 mio. kr. EBITDA præciseres til 1150-1200 mio. kr. mod 1100-1200 mio. kr. Og Ebit til 840-890 mio. kr. mod 790-890 mio. kr.

Sammenlignet med andet kvartal sidste år er både virksomhedens resultat før skat og nettoresultat faldet. Resultatet før skat er for andet kvartal af 2015 294 mio. kr. mod 323 mio. kr. sidste år. Ligeledes er nettoresultatet faldet til 229 mio. kr. mod 252 mio. kr.

Over næsten hele linjen faldt også selskabets nettoomsætning i de enkelte markedssegmenter i årets andet kvartal. Undtagelsen var dog at finde i segmentet med Malt og Eksport, hvor nettoomsætningen i kvartalet steg med 23 pct. til 127 mio. kr. mod 104 mio. kr. i kvartalet året før. Korrigerer man for valutakursudviklingen er den reelle stigning dog på 15 pct.

I Finland faldt nettoomsætningen med 12 pct. til 583 mio. kr. mod 666 mio. kr. for året før. Det skyldes primært lav forbrugertillid og negativ økonomisk vækst på de finske markeder, fremgår det af regnskabet.

Finans-TV: Unibrew presset af dårlig sommer