Royal Copenhagen klinket igen

Flere år med store underskud blev i 2010 afløst af et lille driftsoverskud i Royal Copenhagen. Der er dog fortsat røde tal på bundlinjen.

Royal Copenhagen er efter mange svære år ved at få styr på forretningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Royal Copenhagen med varemærker, der kan føres tilbage til 1775 og grundlæggelsen af Den kongelige Porcelainsfabrik, har i årevis leveret underskud, og gang på gang været fremhævet som ejeren, kapitalfonden Axcels, smertensbarn, men nu lysner det.

Royal Copenhagen oplevede i 2010 en stigning i omsætningen på fire procent til 470 millioner kroner, og omfattende besparelser sikrede, at det medførte et driftsoverskud på 2,6 millioner kroner - en post der i 2009 blødte rødt med 125,6 millioner kroner.

"Vi er stolte af resultatfremgangen, som viser, at vi har nået det første skridt i den planlagte retning, hvor vores sortiment og distribution er tilpasset vores nøglemarkeder, som er Skandinavien og Japan. 2010 har været et travlt år – i første halvdel arbejdede vi med at afvikle tabsgivende aktiviteter gennem markeds-, kunde-, sortiments- og organisationstilpasninger for at sikre virksomhedens fremtidige lønsomhed. Løbende og specielt sidste halvdel af 2010 har vi så kunnet høste frugterne af vores indsats," udtaler adm. direktør Mads Ryder, som kom til Royal Copenhagen i september 2009, i en meddelelse.

Venter fortsat forbedring

Ursula, Blåkant og Musica er blandt de stel, som produktionen stopper af, mens Royal Copenhagen fremhæver, at efterspørgslen efter andre stel er så stor, at der arbejdes på en ny udvidelse af produktionskapaciteten.

"I 2011 vil vi arbejde videre på at udnytte det store potentiale, som Royal Copenhagen brandet har, gennem både produktudvikling og endnu større fokus på detailhandelen. Derfor forventer vi en fortsat forbedring af vores driftsresultat," tilføjer Mads Ryder.

Fremgangen har også givet effekt på bundlinjen, der dog fortsat viser underskud. Underskuddet blev på 10,5 millioner kroner mod et underskud på 112,7 millioner kroner i 2009.