Royal Copenhagen bagud med stellet Blå Riflet

Design-virksomheden, som i 2013 blev solgt til finske Fiskars, lover store leverancer i april.

Endelig en succes, og så kan man ikke levere!
Læs mere
Fold sammen

Endelig en succes, og så kan man ikke levere! Ved årsskiftet 2012/2013 fik kapitalfonden Axcel omsider solgt nationalklenodiet Royal Copenhagen til børsnoterede finske Fiskars. Sidste år lancerede den gennem perioder kriseramte designvirksomhed så stellet Blå Riflet, som blev en overvældende succes. Op til jul var stort set alt udsolgt i butikkerne, Illums Bolighus havde f.eks. kun æggebægrene, og lige nu melder Royal Copenhagens hjemmeside alt udsolgt af det blå.

Men nu er der nye leverancer undervejs, lover Anne Wehner, pressechef i Fiskars Danmark A/S: »Vi sælger langt mere af stellet end forventet. Vi har også leveret flere produkter end forventet - men den store succes har gjort det svært for os at følge med. Derfor er produktet stadig i restordre på trods af løbende leveringer. Vi leverer en stor mængde varer i ud i april,« skriver hun i en mail.

Men hvorfor er det så vanskeligt at sætte gang under kedlerne på fabrikken, når kunderne nu elsker Blå Riflet?

»Blå Riflet er kompliceret at producere. Fremstillingen af denne type af produkter med mat glasur kræver nemlig specielle produktionsmetoder og håndtering, og derfor tager det længere tid at skalere op i produktion for ikke at gå på kompromis med den høje kvalitet som vi er kendt for,« forklarer Anne Wehner, som understreger, at selvom Royal Copenhagen melder udsolgt på web sitet, har kunderne løbende fået leveret produkter.

Berlingske har bedt Anne Wehner forklare nærmere, hvor det populære stel bliver produceret, og hvad Royal Copenhagen gør for at følge med i efterspørgslen, men hun er ikke vendt tilbage på spørgsmålene. Berlingske har også spurgt til, hvad salgsprognosen for stellet var,og hvorfor populariteten bag på virksomheden.