Rovsings spareprogram løftede indtjening trods aktivitetsfald

Foto: ERik Refner.
Læs mere
Fold sammen

Et lavere aktivitetsniveau for projekter til Det Europæiske Rumfartsagentur (ESA) var igen med til at sende omsætningen ned hos danske Rovsing, der laver testsystemer til rumfartsindustrien, i tredje kvartal.

I kvartalet omsatte selskabet for 8,3 mio. kr., og det er lavere end omsætningen på 9,3 mio. kr. i tredje kvartal sidste år, fremgår det af regnskabet, som blev offentliggjort fredag, hvor det danske marked var lukket.

Indtjeningen var omvendt forbedret i tredje kvartal af det skæve regnskabsår 2017/18, da driftsoverskuddet før renter, skat samt af- og nedskrivninger steg til 0,3 mio. kr. I samme periode sidste år lød denne post på minus 0,1 mio. kr.

- Den positive udvikling i EBITDA kan delvist tilskrives omsætning fra forsinkede projekter, der oprindeligt var ventet i første kvartal af det indeværende finansår, og delvist fra positive effekter fra den nye strategi, som inkluderer et omfattende omkostningsbesparelsesprogram, en tilpasning af organisationen i forhold til det nuværende aktivitetsniveau og en aftale om en reduktion af Rovsings lejeomkostninger, skriver selskabet i regnskabet.

Rovsing fastholder desuden forventningerne til 2017/2018 om en omsætning på 26-28 mio. kr. og et EBITDA-resultat på minus 2 til minus 4 mio. kr.