Rovsings mystiske aktiesalg planlagt for længe siden

Hovedaktionær Christian Rovsing fra teknologivirksomheden Rovsing, solgte i fredags en stor aktiepost og fik en kurspræmie på 31 pct. Køberen fortæller nu, at handlen var aftalt for længe siden. Formodentlig før Rovsing sendte markant nedjustering på gaden.

Det tidligere konservative medlem af Europaparlamentet, Christian Rovsing, stifter af børsnoterede Rovsing, havde god grund til at smile i fredags. Han solgte nemlig 1.275.000 styk aktier i Rovsing, hvilket indbragte ham 15 mio. kr. Det svarer til, at han har fået i gennemsnit 11,76 kr. pr. aktie. Den meget høje kurs skal ses i relation til børskursen fredag, hvor aktien åbnede i kurs 7,75 og lukkede i kurs 8,1.

Det svarer til, at Christian Rovsing har fået en overkurs på cirka 30 pct. for salget af de små 1,3 millioner aktier - en gevinst der er lig med små 5 mio. kr.

Rovsing-aktien er faldet markant tilbage de seneste godt fem uger, siden nedjusteringen den 24. august, hvor et forventet positivt dækningsbidrag i regnskabet 2007/2008 på 11-15 mio. kr. i stedet blev afløst af udsigterne til et tab på 5-6 mio. kr. Siden den 23. august har selskabet tabt 40 pct. af sin børsværdi.

Business.dk har spurgt Christian Rovsing, hvordan det er lykkedes ham at få 30 pct. mere for aktierne end kursniveauet fredag, hvor handlen blev meddelt fondsbørsen?

"Det er professionelle folk, der har købt. Og så skal man huske på, at det jo er en stor aktiepost at få fat i," siger Christian Rovsing.

Er det fordi, køber vil bruge aktierne til at søge indflydelse?

"Det er jo en af Danmarks største og mest velhavende virksomheder, så jeg ønsker ikke at svare på vegne af dem," siger Christian Rovsing.

Hvornår solgte du aktieposten?

"Den 27. september mener jeg, det var. Jeg har været bortrejst, så jeg er ikke sikker på det, men det er mit bedst bud her, hvor jeg står nu, hvor der ikke er nogle papirer," siger Christian Rovsing.

Køberen af de fleste af aktierne var virksomheden Investia Development. Bag det navn gemmer sig mangemillionæren Hans Thygesen, der har tjent sine penge som hovedaktionær i og topchef for ejendomsselskabet Ejendomsvækst, der for nylig skiftede navn til det nuværende Investia.

"Kursen er aftalt for længe siden," svarer HansThygesen, da Business.dk spørger ham, hvorfor han har betalt så stor en overkurs i forhold til fredagens niveauer, hvor handlen blev meddelt fondsbørsen.

Hvad er for længe siden?

"Det kan jeg ikke udtale mig om. Det er aftalt et godt stykke tilbage. Det er selvfølgelig ærgerligt at kursen nu er lavere," siger Hans Thygesen til Business.dk

"Men den kommer sikkert op igen, det håber jeg da på," siger Hans Thygesen.

Har du købt aktierne for at søge indflydelse i selskabet - og derfor været villig til at betale en stor kurspræmie for at sikre dig mere end 5 procent af aktierne?

"Det er for mig en finansiel langsigtet investering, og jeg har ikke planer om at søge indflydelse. Jeg har købt aktierne fordi jeg ser et langsigtet, betydende potentiale i virksomheden," siger Hans Thygesen.

Hvordan har du det med, at du for længe siden aftalte en kurs med Christian Rovsing, og da handlen så skal effektueres, så må du konstatere, at aktien har tabt 30 pct. af sin værdi?

"Det har jeg ingen kommentarer til. For mig er det en langsigtet investering," siger Hans Thygesen til Business.dk