Rovsing tror på overskud i 2010

Teknologivirksomheden Rovsing har et driftsunderskud på 16,8 mio. kr. for regnskabsårets første ni måneder ud af en omsætning på 21,7 mio. kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For hele regnskabsåret 2008/09 fastholdes forventningerne om en omsætning mellem 30-35 mio. kr. og et resultat af primær drift (EBIT) på omkring -18 mio. kr. Men så er det også slut med minusserne på driften, lover Rovsing, der for regnskabsåret 2009/10 venter et positivt driftsresultat på baggrund af en "stærk stigning i omsætningen".

Selskabet udvikler systemer, software og elektronik til rumfart. Den skal tilbud på ordrer inden for rumfart for en værdi af 214 mio. kr. fra 1. januar til 11. maj være med til at ændre på. Rovsing skriver nemlig i regnskabsmeddelelsen, at godt en tredjedel af afgivne tilbud normalt resulterer i ordrer.

Derudover er der hentet ordrer inden for automobil- og forsvarsindustrien, oplyser selskabet.

Det står til mere sløvt til med den kapitalforhøjelse på 15-30 mio. kr., selskabet havde bebudet ville blive gennemført i 2009. Tilsyneladende er det ikke længere sikkert, at det bliver til noget.

- Som bekendt er markedsvilkårene for en kapitalforhøjelse i øjeblikket vanskelige, men selskabets bestyrelse og direktion vurderer løbende behovet for en sådan samt markedsvilkårene herfor. Det foreløbige budget for 2009/10 peger på et positivt driftsresultat, og gør derfor en kapitalforhøjelse mindre presserende, hedder det i meddelelsen.

Man overvejer dog en større satsning inden for automobilindustrien i Tyskland, hvor man blandt andet har fået mindre ordrer fra BMW. Et tysk datterselskab vil være den bedste måde at øge indsatsen på, men det vil kræve en kapitaltilførsel, vurderer Rovsing, der allerede har styrket kapitalgrundlaget en smule.

Selskabets to store aktionærer Søren A. Rasmussen ApS og Christian Rovsing A/S har ydet et ansvarligt lån på 15 mio. kr. med en rente på 12 pct. p.a., som først bliver tilbagebetalt, når selskabet genererer overskud. På det tidspunkt er det hensigten, at det ansvarlige lån konverteres til aktiekapital, oplyser Rovsing.

RB-Børsen