Rovsing styrker egenkapital ved lån og emission

Rovsings egenkapital var ved udgangen af regnskabsåret 08/09 minus 4,8 mio. kr., og den bliver nu styrket ved lån og rettet emission. (Opdateret kl. 17.20)

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rovsing, der udvikler systemer, software og elektronik til rumfarts- og forsvarsindustrien, kom ud af regnskabsåret 08/09 med en omsætning på 28,5 mio. kr. mod 46,6 mio. kr. året før. Resultatet af den primære drift blev et underskud på 22,7 mio. kr. mod et underskud i 2007/08 på 19,1 mio. kr.

- Tallene skal ses i forhold til de senest annoncerede forventninger om en omsætning på 30-35 mio. kr,. og et primært driftsresultat (EBIT) i niveauet minus 18 mio. kr, anfører selskabet, der dermed kommer ud dårligere end ventet. Forværringen i omsætning og resultat skyldes kriseramte projekter samt ringere fremdrift på igangværende projekter begrundet i, at ressourcer har været bundet til færdiggørelse af kriseramte projekter, konstaterer Rovsing.

Egenkapital er negativ, men er blevet retableret og styrkes yderligere gennem et rettet emission.

- For at styrke selskabets egenkapital har selskabets to store aktionærer, Søren A. Rasmussen ApS og Christian Rovsing A/S, ydet et ansvarligt lån på 15 mio. kr. Lånet er ydet som et ansvarligt lån og træder således tilbage for selskabets øvrige kreditorer. De to store aktionærer har givet tilsagn om ved en senere lejlighed at konvertere lånet til aktiekapital, skriver Rovsing, der derudover planlægger en rettet emission til efteråret for at rejse yderligere 4,5-5,5 mio. kr.

- Der findes ved regnskabsaflæggelsen allerede forhåndstilkendegivelser om nytegning svarende til et provenu på over 4,5 mio. kr., oplyser Rovsing.

Rovsing venter for året 2009/10 en omsætning i størrelsesordenen 50-55 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) på 0-2 mio. kr. Det oplyser selskabet i sit årsregnskab.

- Forventningerne skal ses i lyset af, at selskabets tabsgivende projekter materielt set er afsluttede, og selskabet inden udgangen af 2009 venter at indgå en produktudviklingsaftale af størrelsesordenen 15 mio. kr. oplyser Rovsing.

For regnskabsåret 2010/11 venter Rovsing både en øget omsætning af størrelsesordenen 70 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) af størrelsesordenen 7 mio. kr.

RB-Børsen