Rovsing ruster sig til endnu større underskud

Softwareselskabet Rovsing kom som ventet ud af 2006/07 med et underskud på driften, efter at koncernen nedjusterede forventningerne i slutningen af august. Som ventet bliver der heller ikke overskud i indeværende år - tværtimod stiger det med omkring 27 pct.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oprindeligt var der ventet et driftsoverskud på 4-4,5 mio. kr. sidste år.

"Den vigtigste årsag til afvigelsen er, at to store opgaver vedrørende satellitsystemet Galileo har været præget af styringsmæssige vanskeligheder og generelle forsinkelser af hele Galileo-projektet, hvilket har betydet reduceret fremdrift og øget ressourceforbrug, som har resulteret i lavere omsætning og ringere lønsomhed end forventet," forklarede Rovsing i august.

Den samlede kontraktværdi af projekterne er 37 mio. kr., og det ville under normale omstændigheder have givet et dækningsbidrag i størrelsesordnen 11-15 mio. kr., påpeges det i årsrapporten.

"I stedet forventes et tab på 5-6 mio. kr. Projekterne vil også i 2007/08 udgøre en væsentlig del af aktiviteterne, og som følge heraf have stor negativ påvirkning på resultatet. Hertil kommer, at ordreindgangen inden for Space er svagere end ventet, hvilket til en vis grad skyldes forsinkelser i nye programmer i ESA. Dette betyder, at resultaterne i 2007/08 ligesom i 2006/07 forventes at blive utilfredsstillende," bemærkes det.

Koncernen kom ud af 2006/07 med et fald i omsætningen på 5 pct. til 44,2 mio. kr., mens sidste års driftsoverskud på 5,1 mio. kr. blev vendt til et underskud på 12,6 mio. kr.

For hele 2007/08 venter Rovsing en omsætning i niveauet 50 mio. kr. og et EBIT i niveauet minus 16 mio. kr.

RB-Børsen